Завантаження ...

Поліція Сумщини попереджає громадян про заборону спалювання сухої рослинності та листя

На Сумщині під час спалювання сухої рослинності загинув літній чоловік. Житель Великописарівського району прибираючи біля власного домоволодіння, запалив суху траву, та не втримавшись на ногах впав і згорів у вогні.



На Сумщині під час спалювання сухої рослинності загинув літній чоловік. Житель Великописарівського району прибираючи біля власного домоволодіння, запалив суху траву, та не втримавшись на ногах впав і згорів у вогні.

Встановлено, що вчора 59-річний житель села Іванівка Великописарівського району вирішив навести лад на власній присадибній ділянці та навколо неї. З цією метою, проігнорувавши заборону, підпалив суху траву і бур’яни. Коли ж через сильний вітер вогонь почав наближатися до його садка, чоловік кинувся боронити власне обійстя, та довгою палицею з намотаною на кінці ганчіркою, взявся гасити вогонь. Чи то від густого диму господарю стало погано, чи була якась інша причина, але чоловік не втримався на ногах впав і загинув серед вогню та диму. Лиш після того, як вогонь згас, понівечене опіками тіло виявив сусід. Поліція направила тіло загиблого до моргу для встановлення причини смерті.

На жаль в області це вже другий з початку року нещасний випадок, коли від спалювання сухої рослинності, листя та сміття гинуть люди. Навесні минулого, 2019 року, на Сумщині у подібних пожежах загинуло семеро людей.

Поліція Сумщини закликає громадян утриматися від спалювання сухої рослинності, листя та сміття на присадибних ділянках та міських територіях.

Спалювання опалого листя, сміття є дуже шкідливим для навколишнього середовища, бо при згорянні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кілограмів мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензоперен, що здатен викликати у людини онкологічні захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин. Поліція Сумщини нагадує що, за спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність за ст.ст. 77 та 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафні санкції порушникові будуть коштувати від 340 до 1700 гривень.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: