Завантаження ...

На Сумщині почастішали випадки виявлення боєприпасів часів Другої світової війни

До поліції не припиняють надходити повідомлення від жителів області про старі вибухонебезпечні предмети. Лише за добу правоохоронці отримали та зреагували на шість таких інформацій.



До поліції не припиняють надходити повідомлення від жителів області про старі вибухонебезпечні предмети. Лише за добу правоохоронці отримали та зреагували на шість таких інформацій.

До Охтирського відділу поліції звернувся 33-річний охтирчанин. Він повідомив, що під час земельних робіт у дворі виявив предмет, схожий на старий боєприпас. Прибувши на вказане місце події, правоохоронці встановили, що знайдений предмет - мінометна міна калібром 82 мм часів Другої світової війни.

Ще на одну подібну знахідку люди натрапили в полі біля одного з сіл Конотопського району, про що негайно повідомили в поліцію.

До Сумського районного відділу поліції надійшло повідомлення про знайдений артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни. Виявили його громадянами в полі неподалік села Низи. Про подібні старі артилерійські снаряди калібром 122 мм та 152 мм повідомлення отримали і правоохоронці м. Конотоп та м.Путивль.

Про виявлену стару гранату Ф-1 місцевих правоохоронців сповістив також і 49-річний житель Великописарівського району.

На кожне з повідомлень відразу виїхали правоохоронці та виставили охорону до прибуття працівників саперних підрозділів управління ДСНС для подальшого знешкодження.

В свою чергу поліцейські нагадують громадянам бути обережними та обачними під час земельних робіт, перебування в лісі чи інших природних зонах. А при виявленні будь-яких небезпечних предметів ні в якому разі їх не чіпати. Слід запам’ятати те місце, де вони знаходяться, відійти на безпечну відстань та відразу телефонувати на «102».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: