Завантаження ...

У Сумах затвердили нові норми витрат для бездомних осіб на період карантину

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 03.11.2009 № 590



Члени виконавчого комітету ухвалили рішення Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 03.11.2009 № 590 «Про затвердження норм забезпечення продуктами харчування, засобами особистої гігієни та м’яким інвентарем громадян без постійного місця проживання, які отримують послуги в Центрі реінтеграції бездомних осіб» (зі змінами).

Із пропозицією внести корективи до Рішення вийшла директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК. За її словами, це необхідно у зв’язку зі зміною часу перебування осіб, що є на обліку Центру реінтеграції бездомних осіб, а відповідно, і витрат для їх забезпечення.

«Якщо раніше такі люди залишались в Центрі лише на ночівлю, то зараз, в умовах карантину, вони не виходять на вулицю, перебуваючи на території установи цілодобово. Тому збільшення норм витрат на одну особу є необхідним. Зауважимо, розрахунки проводились відповідно до наявної кількості осіб, а не ліжко-місць. Фактично у Центрі реінтеграції перебуває 32 особи із 36, які на обліку», – підкреслила посадовиця.

Рішення було прийнято: «За» проголосували 15 членів виконавчого комітету.

Так, з метою підвищення рівня надання соціальних послуг бездомним особам, забезпечення надання їм додаткових до встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту населення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 року № 324 «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики», керуючись підпунктом 1 абзацу «а» частини 1 статті 34, частиною першою статті 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Сумської міської ради вирішив: затвердити вартість щоденного гарячого обіду для осіб, не здатних до самообслуговування, що отримують послугу надання притулку бездомним особам у Центрі реінтеграції бездомних осіб – 40,00 грн. на одну особу; на час карантинних заходів, установлених Кабінетом Міністрів України, в тому числі з урахуванням наступних прийнятих рішень з цього питання (у разі їх наявності) затвердити вартість щоденного харчування для осіб, що отримують послугу надання притулку бездомним особам у Центрі реінтеграції бездомних осіб у сумі від 27 до 40 грн. на одну особу; використовувати Норми витрат продуктів харчування для бездомних осіб у період карантину, відповідно, закупівлю щоденного харчування здійснювати відповідно до укладених Центром договорів із закладами харчування згідно з вимогами чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: