Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу вогнеборці ліквідували чотири загоряння сухої рослинності

Минулої доби, на Сумщині рятувальники 4 рази залучались до ліквідації пожеж в природних екосистемах. Загоряння виникали в Путивльському, Конотопському та двічі в Краснопільському районах.



Минулої доби, на Сумщині рятувальники 4 рази залучались до ліквідації пожеж в природних екосистемах. Загоряння виникали в Путивльському, Конотопському та двічі в Краснопільському районах.

30 березня об 11:14, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння залишків сухої рослинності в с. Гірки Путивльського району. Подолавши відстань у 40 км на місце події прибуло відділення чергового караулу 15 – ї Державної пожежно-рятувальної частини. Площа охоплена вогнем сягала 4 га. О 14:15 пожежу локалізували не допустивши поширення вогню на хвойний ліс. Ліквідувати пожежу вдалось о 16:25.

Цього ж дня, о 13:44 рятувальникам повідомили, що в с. Мар’їне, Краснопільського райну, горить суха рослинність, а вогонь перекинувся на дерев’яний нежитловий будинок, дві господарчі споруди та літню кухню. На місці події працювала місцева пожежна команда с. Угроїди та відділення чергового караулу 11-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 15:16 пожежу локалізували, о 17:20 ліквідували. Вдалось врятувати 3 житлових будинки та господарчу споруду.

О 14:24 на Краснопільщині, загорілась суха рослинність в с. Земляне. Вогонь охопив суху траву на площі до 5 га. Вогнеборці локалізували пожежу о 16:45, ліквідували о 17:25.

Останній випадок зафіксовано о 18:07, в с. Тернівка Конотопського району. Палала рослинність на площі в 3 га. Вогнеборцям вдалось локалізувати пожежу о 19:00, о 20:03 – ліквідувати.

У всіх вище згаданих випадках, припустимою причиною виникнення даних пожеж є необережне поводження з вогнем. Закликаємо громадян бути відповідальними і не провокувати пожеж в природних екосистемах!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: