Завантаження ...

На Сумщини триває весняно-посівна кампанія

Сільсько- господарськими агроформуваннями усіх форм власності у третини районів області розпочато сівбу ранніх ярих культур урожаю 2020 року та проводиться посів ярого ячменю, ярої пшениці, вівсу та багаторічних трав



Сільськогосподарськими агроформуваннями усіх форм власності у третини районів області розпочато сівбу ранніх ярих культур урожаю 2020 року та проводиться посів ярого ячменю, ярої пшениці, вівсу та багаторічних трав

Станом на 26.03.2020 ранні ярі зернові та зернобобові культури посіяно на площі 12,1 тис. гектарів, що становить 19% до прогнозу, в тому числі ярого ячменю – 11,2 тис. гектарів, або 26%, ярої пшениці – 0,5 тис. гектарів, або 15%, вівсу – 0,4 тис. гектарів, або 4% до запланованих площ.

Загалом посівна площа ранніх зернових та зернобобових культур під урожай 2020 року по всіх категоріях господарств Сумської області прогнозується на рівні 65,2 тис. гектарів, що на 8,1 тис. гектарів менше минулого року, із них ярий ячмінь – 43,0 тис. гектарів (-16%), яра пшениця – 3,4 тис. гектарів (-33%), овес – 11,2 тис. гектарів (-2%), горох – 4,5 тис. гектарів (-22%) до минулорічних показників.

Згідно з інформацією Інституту сільського господарства Північного Сходу НААНУ, рослини озимих зернових культур наразі знаходяться у фазі кущення. Зниження температурних показників уночі та приморозки не вплинули на погіршення стану їх розвитку.

У верхневому горизонті ґрунту вологозапаси достатні для сівби ярої групи сільськогосподарських культур. Ґрунт фізично стиглий, вміст продуктивної вологи також дозволяє приступити до сівби соняшнику.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: