Завантаження ...

На Сумщині дільничні офіцери поліції викрили листоношу у скоєнні ряду шахрайств

Як встановили правоохоронці, 40-річна жінка не тільки не віддавала місцевим пенсіонерам їх пенсію, а й привласнила довірені їй на реалізацію товари.



Як встановили правоохоронці, 40-річна жінка не тільки не віддавала місцевим пенсіонерам їх пенсію, а й привласнила довірені їй на реалізацію товари.

До Недригайлівського відділення поліції звернулися з заявами восьмеро жителів села Коровинці. Люди скаржилися на те, що не отримали пенсії за попередній місяць. Аби з‘ясувати ситуацію, на місце події вирушили дільничні інспектори поліції.

Правоохоронці опитали жителів села, поспілкувалися з керівництвом поштового відділення, переглянули відповідні документи фінансової звітності. І встановили, що насправді пенсія була-таки людям нарахована, і місцева листоноша навіть отримала її для видачі громадянам за місцем їх проживання. Загальна сума видатку склала близько 11 тисяч гривень. Однак до пенсіонерів їх гроші так і не дійшли. Що стосується поштарки – то на момент перевірки вона звільнилась з роботи за власним бажанням.

Жінку знайшли та опитали. І вона пояснила, що отриманими коштами вона розплачувалась за власні кредити. До того ж, перевірка звітності виявила нестачу товарів, які були доручені 40-річній листоноші на реалізацію.

Наразі слідчі кваліфікували дії жінки як шахрайство, та в рамках відкритого кримінального провадження розпочали досудове розслідування. Відтак, заволодіння чужим майном та коштами шляхом обману чи зловживанням довірою буде коштувати колишній листоноші сплати штрафу на суму до 850 гривень, або до 240 годин громадських робіт, або до 2-х років виправних робіт, або ж до 3 років обмеження волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: