Завантаження ...

Поліція Сумщини розслідує факт шахрайства за схемою «виграй авто від відомої співачки»

Жертвою такого інтернет-ошуканства став 33-річний житель Тростянця. Поліцейські з’ясували: чоловік звернув увагу на рекламні оголошення про проведення через Всесвітню мережу акції



Жертвою такого інтернет-ошуканства став 33-річний житель Тростянця. Поліцейські з’ясували: чоловік звернув увагу на рекламні оголошення про проведення через Всесвітню мережу акції «виграй авто від поп-зірки», і вирішив спробувати свою вдачу.

Переходячи щоразу за малозрозумілими посиланнями і відповідаючи на різного роду запитання, чоловік таки отримав привітання від «організаторів» акції з приводу виграшу бажаного легковика. Проте, перш ніж отримати приз, щасливчику начебто необхідно сплатити відсоток податку. Для цього знову ж таки в он-лайн режимі йому запропонували перейти за посиланням і відповісти на ряд запитань стосовно його банківської картки. Таким чином невідомі аферисти отримали доступ до банківського рахунку тростянчанина, і врешті-решт зняли 2 500 гривень.

Зрозумівши, що став жертвою шахрайства, чоловік звернувся з відповідною заявою до поліції. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження та розпочали пошуки зловмисників.

Поліцейські застерігають громадян: не вірте занадто привабливим пропозиціям та акціям, адже безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: