Завантаження ...

Чим дихали сумчани у лютому

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті у лютому.



Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті у лютому.

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.

Упродовж лютого відібрано 1310 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 1,9 рази, діоксиду азоту в 1,7 рази. Інші інгредієнти, що визначались, нижче санітарних норм.

В лютому на ПСЗ №5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,5 рази, діоксиду азоту в 2,3 рази. Середньомісячна концентрація по діоксиду азоту та пилу перевищувала ГДК в 1,4 рази на ПСЗ №3 (вул. Сумсько-Київських дивізій), а на ПСЗ №4 (вул. Харківська) по діоксиду азоту в 1,5 рази, по пилу 1,7 рази.

В звітному місяці на ПСЗ №5 (вул. Металургів) зафіксовано вісім випадків перевищення максимально разової концентрації та 1 випадок на ПСЗ №4 (вул. Харківська) по пилу. Найвища концентрація була виявлена 21 лютого о 07:00 в 1,8 рази при штилі, та о 19:00 в 1,6 рази при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с.

У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по пилу, діоксиду азоту, діоксиду сірки, оксиду азоту збільшилося, формальдегіду, оксиду вуглецю, аміаку зосталося майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в лютому не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у лютому по м. Суми складав 12-13 мкР/год і не перевищував допустимих значень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: