Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці врятували від знищення два житлових будинки та сінник

19 березня о 20:55, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в с. Успенка, Буринського району. Про пожежу повідомила місцева мешканка



19 березня о 20:55, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в с. Успенка, Буринського району. Про пожежу повідомила місцева мешканка, яка побачила дим на відкритій території. На місце події було направлено черговий караул 23 – ї Державної пожежно – рятувальної частини.

По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено залишки очерету навколо місцевого ставка, а площа пройдена вогнем складає 5 га, утворилась загроза подальшого перекидання вогню на розташовані впритул до водойми два житлових будинки та сінник. Для безперебійної подачі води на гасіння автоцистерни довелось до заправляти від водонапірної башти, яка була розташована на відстані 3 км від осередку горіння.

О 23:35 загоряння локалізували, а о 02:27 – витративши на гасіння 9 тон води, повністю ліквідували. Всього на гасіння було залучено 1 одиницю спеціальної техніки та 5 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Шановні громадяни! Зважаючи на різке збільшення кількості загорань сухостою, та з метою попередження виникнення трагічних наслідків Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

При виявленні ознак пожежі на відкритій території або в лісовій місцевості спробуйте загасити загоряння самотужки. Якщо вогонь досить значний, негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: