Завантаження ...

Поліція Сумщини розкрила нову схему шахрайства

Як встановили працівники поліції, ошуканство полягало у тому, що зловмисник в одному з відділень компанії-перевізника зумів отримати покупку неоплаченою.



Як встановили працівники поліції, ошуканство полягало у тому, що зловмисник в одному з відділень компанії-перевізника зумів отримати покупку неоплаченою.

Жертвою нової схеми аферистів став 29-річний роменчанин, який намагався продати свій фотоапарат. За словами потерпілого, покупець відгукнувся досить швидко. Вони домовилися, що доставка і оплата будуть здійснюватися через одну з відомих компаній-перевізника. Після узгодження всіх питань, молодик відправив посилку до Сум, вказавши на посилці адресу конкретного відділення перевізника. Того дня, коли замовлення мало бути отримане, покупець подзвонив продавцю і попросив назвати цифровий код, що має прийти тому в смс-повідомленні. Той так і зробив. За якийсь час покупець подзвонив знову. Цього разу він повідомив, що його не влаштовує стан фотоапарату, і фірма-перевізник повертає посилку відправнику. Однак коли роменчанин прийшов забирати свій товар, виявилось, що буквально годину тому його фототехніку вже забрали.

«Наші оперативники встановили: назвавши співрозмовнику код з смс-повідомлення, потерпілий таким чином надав доступ до свого «особистого кабінету» в мобільному додатку фірми-відправника, – коментує ситуацію Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. - А далі події розгортались наступним чином: шахрай, маючи доступ до «особистого кабінету» потерпілого, змінив його анкетні дані на дані особи, яка мала забирати посилку. І таким чином отримав фотоапарат цілком безкоштовно».

Наразі по даному факту слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Правоохоронці розшукують спритника і застерігають жителів регіону від зайвої довірливості. Не слід повідомляти невідомим особам будь-яку інформацію, що може в той чи інший спосіб дати доступ до ваших рахунків або майна, в тому числі – й коди з смс-повідомлень. Будьте уважні та обачні, і тоді вам не доведеться стати жертвою злочинних посягань.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: