Завантаження ...

Поліція Сумщини щодоби виявляє злочини, пов’язані з наркотиками

З початку нинішнього року правоохоронці виявили 253 злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, та встановили 245 причетних до їх скоєння осіб.



З початку нинішнього року правоохоронці виявили 253 злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, та встановили 245 причетних до їх скоєння осіб. Лише за минулу добу поліція виявила 11 таких злочинів - в обласному центрі, Конотопі, Білопільському та Недригайлівському районах.

Вчора вдень на вулиці Герасима Кондратьєва в Сумах працівники Управління патрульної поліції зупинили автомобіль «Део Нексия» під керуванням 24-річного сумчанина. Крім нього, в салоні знаходилися двоє жителів Сумського району - пасажири віком 23-х та 24-х років. Під час огляду особистих речей пасажирів працівники поліції виявили і вилучили 40 пігулок, 5 грамів марихуани та півлітрову пляшку з речовиною коричневого кольору.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Все вилучене направлено на експертизу. Автомобіль поміщено на спецмайданчик поліції.

Впродовж доби поліцейські обласного центру виявили ще п‘ять фактів зберігання сумчанами наркотичних та психотропних речовин, вилучивши загалом 48 грамів марихуани, близько двадцяти пігулок метадону та кілька грамів білого кристалічного порошку ймовірно психотропної дії.

Працівники Конотопського відділу поліції за аналогічних обставин виявили у двох чоловіків пігулки та пакунок з канабісом. Ще 22 грами марихуани вилучили білопільські поліцейські у жителів сіл Барило та Червоне. В обох випадках наркотична речовина вилучена та передана на експертно-криміналістичне дослідження. Недригайлівські полісмени вилучили у 32-річного жителя смт. Краснопілля 10 грамів канабісу.

Наразі за всіма фактами розпочаті відповідні перевірки, в ряді випадків вже відкриті кримінальні провадження.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: