Завантаження ...

Поліцейські Сумщини попереджають: передоплата за купуємий товар в Інтернеті може бути шахрайською пасткою

Намагаючись придбати через Інтернет автомобіль, житель Шостки надіслав передоплату. В залишився внаслідок своєї довірливості без грошей і вподобаного автомобіля.



Намагаючись придбати через Інтернет автомобіль, житель Шостки надіслав передоплату. В залишився внаслідок своєї довірливості без грошей і вподобаного автомобіля.

За словами 46-річного заявника, він знайшов на одному з сайтів в Інтернеті пропозицію щодо продажу автомобіля ЗИЛ вартістю 2 000 доларів США. За вказаним в оголошенні номером телефону зв’язався з продавцем та домовився з ним про придбання вантажівки.

За попередньою домовленістю сторін, покупець надсилає 500 гривень передоплати на вказаний номер банківської картки, а продавець - знімає з сайту об’яву та чекає приїзду шосткинця для вирішення всіх інших питань по угоді.

Заявник умову виконав та вирушив до Житомирської області на оглядини машини. Вже там зателефонував продавцю, аби домовитись про час та конкретне місце зустрічі, але той слухавку не брав, і всі дзвінки залишились безрезультатними. Лише пізніше чоловік отримав смс-повідомлення від «продавця», що його обдурили і передоплату йому не повернуть.

В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого проводяться оперативні заходи щодо встановлення особи афериста.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за купуємий товар, а розраховуватись за нього під час отримання.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: