Завантаження ...

За шість днів Сумський рибоохоронний патруль виявив 26 порушень

У період з 11 по 17 березня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 26 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 11 по 17 березня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 26 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), один – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та чотири - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Також оформлено 10 актів виявлення та вилучення 34 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 46 од. заборонених знарядь лову та майже 65 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 4 794 грн. Передано до судів 15 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 12 березня 2020 року на водоймі в с. П’яткине Охтирського району рибінспекторами зафіксований громадянин, який за допомогою заборонених знарядь – двох сіток здобув близько 6 кг карася сріблястого. Сума збитку склала 1 020 грн.

14 березня в ході проведення рибоохоронного рейду державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля було задокументовано грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водоймі біля с. Писарівка Сумського району Сумської області. Близько 12 години виявлений мешканець м. Суми, якій добував рибу забороненим знаряддям лову – однією сіткою. У такий спосіб йому вдалося виловити близько 8 кг риби: карась сріблястий – 10 екз., щука – 8 екз., краснопірка – 1 екз. Завдано збитків рибному господарству України на суму 2 958 грн.

16 березня на водоймі в с. Пекарі Конотопського району виявлений порушник, який однією сіткою здобув 3 кг карася сріблястого (28 екз). Збитки становлять 476 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

В Шосткинському районі інспекторами виявлений порушник, який добував водні біоресурси живцевими снастями, що перевищують дозволену кількість гачків – 12 «щуковками». На рибалку складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено 85 грн штрафу.

За даний період складено 10 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна у Сумському, Білопільському, Лебединському та Буринському районах, згідно з якими вилучено 34 сітки. У водне середовище випущено більше 11 кг риби.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, за даний період, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках області виявлено чотири випадки незаконного продажу 37 кг водних біоресурсів. На реалізаторів оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: