Завантаження ...

Поліція Сумщини викрила схему розкрадання більше півтора мільйони гривень бюджетних коштів

Нагадаємо: у 2018 році Управління капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації замовило виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва дванадцяти амбулаторій



Нагадаємо: у 2018 році Управління капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації замовило виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва дванадцяти амбулаторій первинної медичної допомоги у населених пунктах Краснопільського, Сумського, Глухівського, Недригайлівського, Лебединського, Охтирського та Роменського районах.

Замовлення прийняла одна з київських комерційних структур. Згідно акту прийому-здачі виконаних робіт замовник перерахував виконавцю близько одного мільйона восьмисот тисяч гривень.

Проте, як виявили працівники слідчого управління ГУНП в Сумськкій області, фактично зазначені роботи не були виконані в повному обсязі. До того ж, згідно матеріалам справи, документація не відповідає вимогам будівництва та складена з порушеннями державних будівельних норм.

Директору столичного підприємства, яке розробляло вказану документацію, вручене письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) КК України.

Наразі досудове розслідування, розпочате в рамках відкритого кримінального провадження під процесуальним керівництвом прокуратури області та оперативним супроводом Управління СБУ в Сумській області, триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: