Завантаження ...

Поліція застерігає: на Сумщині активізувались телефонні шахраї

Жертвами злочинної схеми «Ваш родич у поліції» стали ще дві жительки Сумщини. Аферисти виманили у них загалом 42 тисячі гривень. Правоохоронці ведуть пошуки шахраїв



Жертвами злочинної схеми «Ваш родич у поліції» стали ще дві жительки Сумщини. Аферисти виманили у них загалом 42 тисячі гривень. Правоохоронці ведуть пошуки шахраїв і застерігають громадян від зайвої довірливості.

По допомогу до правоохоронців Сумського відділу поліції звернулась 81-річна пенсіонерка. Вона розповіла, що її ошукали майже на 12 тисяч гривень. Зі слів заявниці, їй зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції. Він запевнив, що її онука спричинила дорожньо-транспортну аварію. За не притягнення дівчини до кримінальної відповідальності попросив гроші. І в результаті перемовин старенька передала всі свої заощадження кур‘єру, котрий прийшов до неї додому. Подзвонити самій онуці пенсіонерка здогадалась лише тоді, коли візитер пішов геть.

В подібну шахрайську пастку потрапила і 69-річна жителька Глухівщини. За врятування родички вона віддала більше 30 тисяч гривень.

Працівники поліції проводять попередні слідчі дії, в рамках яких встановлюють особи та місцезнаходження зловмисників. І вкотре застерігають громадян бути обачними, не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам та обов’язково перевіряти отриману від них інформацію. Людям слід пам‘ятати: шахраї чи не щоденно вигадують все нові схеми обману, аби лише дістатися чужих статків і збагатити власну кишеню.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: