Завантаження ...

На Сумщині водій за пропозицію хабаря поліцейському відповідатиме перед судом

Пропонуючи правоохоронцю 700 гривень, чоловік хотів таким чином уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп‘яніння.



Пропонуючи правоохоронцю 700 гривень, чоловік хотів таким чином уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп‘яніння. Тож тепер йому доведеться постати перед судом за порушення одразу двох норм чинного законодавства.

Близько дев’ятої ранку під час здійснення нагляду за безпекою дорожнього руху черговий екіпаж сектору реагування патрульної поліції Тростянецького відділення поліції зупинив вантажівку ГАЗель. За кермом знаходився 46-річного харків‘янин.

З першої ж хвилини спілкування поліцейські зрозуміли, що чоловік на підпитку. Йому запропонували пройти відповідне медичне обстеження, однак він відмовився. А щоб уникнути відповідальності за свої дії, намагався «владнати питання», запропонувавши правоохоронцям сімсот гривень. «Працівники поліції попередили чоловіка про відповідальність за пропозицію службовій особі неправомірної вигоди, але той наполягав, - коментує Дмитро Станішевський, начальник Тростянецького відділення поліції. – Відтак, на місце події екіпаж викликав слідчо-оперативну групу, яка й задокументувала факт вчинення правопорушення».

Поліцейські склали на чоловіка адміністративний матеріал за ч. 1 ст. 130 КК України - керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння. Та відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Тепер, крім адміністративної, чоловік нестиме ще й кримінальну відповідальність, яка передбачає сплату штрафу у розмірі від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: