Завантаження ...

На Сумщині поліцейські поклали край небезпечним прогулянкам підлітків по даху багатоповерхівки

У Шостці п’ятеро підлітків розважались тим, що ходили по парапету даху 9-ти поверхового будинку. В поліції особи дітей встановили і наразі проводять з ними та їх батьками профілактичні бесіди



У Шостці п’ятеро підлітків розважались тим, що ходили по парапету даху 9-ти поверхового будинку. В поліції особи дітей встановили і наразі проводять з ними та їх батьками профілактичні бесіди щодо неприпустимість такої поведінки.

Інформацію про небезпечні розваги місцевих підлітків виклала на своїй сторінці в соціальній мережі жителька Шостки. Вона побачила їх на власні очі та сфотографувала. Жінка була шокована безпечністю дітей, які сиділи на краю даху та ходили по парапету дев’ятиповерхового будинку.

Побачивши цей пост у соціальній мережі, співробітники ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції негайно зареєстрували повідомлення і почали за цим фактом перевірку.

«Інформація підтвердилась. Особи підлітків та їх батьків наші співробітники встановили, - розповідає Сергій Коверсун, заступник начальника Шосткинського відділу поліції. – Ними виявились двоє дівчат та троє хлопців, віком 12 - 13 років. Така поведінка дітей стала для їх батьків повною несподіванкою і вони були, м’яко кажучи, шоковані».

Самі ж неповнолітні учасники розваги не розуміють всієї небезпеки своєї поведінки і розповідають, що в такий спосіб намагаються урізноманітнити своє дозвілля.

Наразі з неповнолітніми та їх батьками поліцейські проводять профілактичні бесіди щодо можливих наслідків подібних розваг і неприпустимості їх повторення.

Крім того, правоохоронці звертаються до інших батьків з проханням контролювати своїх нащадків, особливо коли діти не зайняті учбовим процесом: цікавитись їх друзями та як вони проводять дозвілля поза сім’єю. Окремо поліцейські закликають жителів регіону, у разі виявлення або отримання інформації про злочини та правопорушення, негайно повідомляти поліцію для оперативного реагування. І вже потім, за бажанням, викладати цю інформацію в соціальні мережі для загального обговорення.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: