Завантаження ...

На Сумщині розпочато весняно-польові роботи

За інформацією обласного Департаменту агропромислового розвитку, станом на 12 березня всіма районами області проведено підживлення озимих зернових на 158,3 тис. га, або 92% до загальних площ



За інформацією обласного Департаменту агропромислового розвитку, станом на 12 березня всіма районами області проведено підживлення озимих зернових на 158,3 тис. га, або 92% до загальних площ, в тому числі пшениці озимої – 152,1 тис. га, або 92%.Під урожай 2020 року суб’єктами господарювання усіх форм власності прогнозується провести сівбу ранніх ярих зернових та зернобобових культур на площі 65,2 тис. гектарів

Погодні умови, що склалися на Сумщині, сприяли господарствам області провести підживлення озимих культур і багаторічних трав, та здійснити закриття вологи на запланованих площах у повному обсязі. Крім того, ріпак озимий підживлений на 15,1 тис. га, що становить 96% до прогнозу.

Озимі культури знаходяться у доброму стані на 75% площ, у задовільному – 24%, слабкі та зріджені в межах 1%.

Згідно з інформацією Інституту сільського господарства Північного Сходу НААНУ, цього року весняне відновлення вегетації озимих культур розпочато 4 березня. Рослини мають вторинну кореневу систему, довжина якої досягає від 10 до 15 мм. Продовжується фаза кущення рослин, які не завершили цей процес восени. Випадіння рослин озимої пшениці не спостерігається. Вміст цукрів у рослинах високий та становить 18-20%, що гарантує інтенсивний початок весняного розвитку. У верхневому горизонті ґрунту вологозапаси на посівах озимої пшениці добрі, вміст продуктивної вологи на 10-15% більший середньобагаторічних показників. Запаси вологи поповнились завдяки весняним опадам у вигляді снігу та дощу.

Наразі у двох районах області розпочато сівбу ранніх ярих культур, зокрема у Липоводолинському районі проведено сівбу багаторічних трав, а у Роменському – ярого ячменю.

Погодно-кліматичні умови сприяють аграріям Сумщини поступово нарощувати темпи проведення посівної кампанії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: