Завантаження ...

Поліція Сумщини розшукує псевдолікаря, який виманив у пенсіонерки гроші

П‘ятнадцять тисяч гривен віддала жінка, аби врятувати життя онуку, який начебто втрапив у ДТП і потребував термінової операції.



П‘ятнадцять тисяч гривен віддала жінка, аби врятувати життя онуку, який начебто втрапив у ДТП і потребував термінової операції.

Близько о пів на першу дня до чергової частини Роменського відділу поліції зателефонувала жителька райцентру і повідомила, що її мати стала жертвою шахраїв.

Як пояснила сама 82-річна потерпіла викликаним працівникам поліції, їй на мобільний телефон з невідомого номера зателефонував чоловік. Це начебто був її онук. Він просто благав про допомогу, так як потрапив в ДТП і зараз перебуває у лікарні. Після чого він передав телефонну трубку нібито лікарю, і далі перемовини зі старенькою вів уже він. Цей співрозмовник настільки настрахав пенсіонерку перспективою каліцтва онука, що та погодилась віддати всі наявні гроші, аби тільки допомогти у біді рідній людині.

Невдовзі до квартири бабусі прийшов незнайомець, який назвався товаришем її онука, і вона віддала йому 15 тисяч гривень.

Лише через деякий час, отямившись, жінка зателефонувала своїй доньці. І від неї дізналась, що з тим усе гаразд. А донька, зрозумівши, що її стареньку матір ошукали, негайно звернулася до поліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України (Шахрайство), в рамках якого правоохоронці ведуть пошуки зловмисників.

Поліцейські знову закликають громадян бути обачними та виваженими у спілкуванні з незнайомими телефонними співрозмовниками. Щойно мова заходить за гроші - негайно кладіть слухавку і подзвоніть родичам, які начебто потрапили у біду, або повідомте про дзвінок на лінію "102". Пам‘ятайте: від вашої обережності залежить ваша особиста безпека та безпека ваших статків.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: