Завантаження ...

Поліція Сумщини застерігає: знайдені старі боєприпаси й досі становлять загрозу для життя і здоров‘я

До поліції від жителів Сумської області надійшло три повідомлення про виявлення ними боєприпасів часів Другої світової війни.



До поліції від жителів Сумської області надійшло три повідомлення про виявлення ними боєприпасів часів Другої світової війни. Небезпечні знахідки підлягають обережному вилученню, та знищенню на полігоні.

Вчора, до Охтирського районного відділу поліції надійшло телефонне повідомлення, про те, що у полі, на відстані двох кілометрів від села Куземин, місцеві жителі виявили дві мінометні 120-ти міліметрові міни часів Другої світової війни.

Учора ж у полі, на відстані трохи більше кілометра від села Олешня Охтирського району було знайдено ще одну 120-ти міліметрову міну часів минулої війни.

У лісовому масиві на відстані півтора кілометри від села Воронцове Кролевецького району місцевий лісничий, під час проведення робіт у лісі, знайшов артилерійський снаряд калібру 120 мм періоду Другої світової.

На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Поліція нагадує громадянам, що старі боєприпаси найчастіше виявляються саме навесні, коли тривають польові роботи та відновлюються прогулянки на природі.

У разі виявлення будь-де зброї, боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, найголовніше відмітити чи запам’ятати місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: