Завантаження ...

Майже 50 тисяч гривень коштувала сумчанину байдужість до сина

Сумчанин Ігор впродовж 2 років не сплачував аліменти своєму синові Назару та накопичив борг у розмірі майже 34 тисячі гривень.



Завдяки примусовим заходам стосовно боржників по аліментах, зокрема арешту їх рахунків і майна, обмеженню у правах та занесення даних про неплатників до Єдиного реєстру боржників, навіть самі безвідповідальні батьки змушені все ж таки перейматися не тільки своїм добробутом, а й матеріальним забезпеченням дітей.

Сумчанин Ігор впродовж 2 років не сплачував аліменти своєму синові Назару та накопичив борг у розмірі майже 34 тисячі гривень. Байдужість батька до 8-річного хлопця була зупинена державними виконавцями, які застосували до боржника новели чинного законодавства.

«Отямився чоловік після того, як фахівці юстиції унеможливили винесеними постановами його виїзд за кордон. Аби відправитись у справах за межі країни, громадянин одразу віднайшов та сплатив всю суму боргу, а також штраф, накладений через заборгованість по аліментах понад 2 роки у розмірі 30% від суми боргу – понад 10 тисяч гривень. Крім того, неплатнику довелося сплатити й виконавчий збір, сума якого сягнула 3 тисячі гривень», - розповіла очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина Свистун.

До речі, з початку 2020 року на користь дітей Сумщини було стягнуто понад 28 мільйонів гривень аліментів.

Управління юстиції

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: