Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу чотири боєприпаси виявлено та ще два знешкоджено

11 березня, групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження однієї 120-мм та однієї 82-мм мінометних мін часів Другої світової війни.



11 березня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї 120-мм та однієї 82-мм мінометних мін часів Другої світової війни. Небезпечні знахідки раніше виявили в лісосмузі, на відстані до 70 м від житлових будинків в с. М. Бобрик Лебединського району та в с. Олешня Охтирського району на відстані 50 м від житлових будинків.

Цього ж дня, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про виявлення предметів схожих на боєприпаси в полі с. Куземен Охтирського району. Ними виявились дві 120-мм мінометні міни, які знаходились на відстані 2 км від житлових будинків. Схожі випадки мали місце в Кролевецькому районі, де в лісі на відстані 3 км від житлових будинків с. Воронцове місцевим мешканцем було виявлено 152 – мм артснаряд. В с. Олешня Охтирського району, на відстані 1,5 км від житлових будинків було виявлено 120-мм мінометну міну. На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Пам'ятайте! Вилучення та знешкодження даних предметів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: