Завантаження ...

На Сумщині поліція розшукує шахрайку, яка обміняла у пенсіонерів майже 50 тисяч гривен

Подія сталася у Путивлі. Близько третьої години по обіді до квартири 84-річної жінки постукала незнайомка, яка представилась працівницею водоканалу та попросила перевірити лічильник.



Подія сталася у Путивлі. Близько третьої години по обіді до квартири 84-річної жінки постукала незнайомка, яка представилась працівницею водоканалу та попросила перевірити лічильник.

Затим візитерка завела розмову про пенсійну реформу та начебто заплановане підвищення пенсій. Проте зазначила, що для отримання нової пенсії потрібно написати заяву, і зголосилася допомогти оформити необхідний документ. Для чого попросила у стариків їх паспорти. Потім перевела розмову про грошову реформу і розповідала, що нібито вже вийшли нові купюри, а старі необхідно здати до банку. І знову ж таки запропонувала свою допомогу, мовляв, гроші необхідно перелічити і спакувати, а потім вони самі віднесуть готівку до банку на обмін.

В результаті незнайомка непомітно підмінила купюри, залишивши старикам пачку сувенірних банкнот, і ті лише в банку зрозуміли, що їх ошукали.

В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та ведуть пошуки аферистки.

Правоохоронці знову звертається до громадян з засторогою бути уважними і обережними, коли справа стосується заощаджень. Пам‘ятайте: що зайва довіра до незнайомих чи малознайомих людей зазвичай призводить до суттєвих фінансових втрат. Тож коли у ваші двері стукають такі «гості» - негайно набирайте «102» або телефонуйте своєму дільничному інспектору поліції! будьте обачними, і тоді вам не доведеться стати жертвою злочинних посягань.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: