Завантаження ...

На Сумщині правоохоронці оголосили посадовцю підозру у службовій підробці та заволодінні чужим майном

Чоловіка викрили працівники Сумського районного відділу поліції у супроводженні співробітників СБУ та за процесуального керівництва прокуратури.



Чоловіка викрили працівники Сумського районного відділу поліції у супроводженні співробітників СБУ та за процесуального керівництва прокуратури. Як встановили слідчі, 51-річний директор одного з підприємств уклав договір з двома місцевими сільрадами на проведення проектно-вишукувальних робіт та топографо-геодезичної зйомки.

Проте, всупереч умовам угоди, замість виконання взятих на себе обов‘язків, він підробив відповідну документацію, склавши акти здачі-прийомки і внісши туди завідомо неправдиву інформацію про виконання обумовлених робіт.

Таким чином, зловживаючи службовим становищем, чоловік отримав передбачену договорами оплату, чим спричинив сільрадам збитків на загальну суму більше ста десяти тисяч гривень.

Наразі в поліції триває досудове розслідування, відкрите за ознаками ч.ч. 2 та 3 ст. 191 (привласнення… або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Зловмиснику вже оголошено підозру про вчинення злочину. Йому загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: