Завантаження ...

Куди та на які проекти ОТГ Сумщини витратили кошти у 2019 році?

Близько 69 млн. грн. інфраструктурної субвенції – саме таку суму використали ОТГ Сумщини на втілення проєктів. Загалом об’єднані громади області у 2019 році отримали 74,3 млн грн



Близько 69 млн. грн. інфраструктурної субвенції – саме таку суму використали ОТГ Сумщини на втілення проєктів. Загалом об’єднані громади області у 2019 році отримали 74,3 млн грн

Ця сума надійшла в область із Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури. Передбачена субвенція по країні була у розмірі 2,1 млрд грн. Кошти субвенції розподілили між 806 об’єднаними громадами, створеними у 2015-2018 роках.

За словами керівника Сумського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Марини Лобової, субвенція на формування інфраструктури ОТГ – один з інструментів додаткового бюджетного фінансування та підтримки розвитку громад. Призначення інфраструктурної субвенції достатньо широке: від покращення якості надання адмінпослуг та розроблення проєктної, містобудівної, планувальної документації до будівництва та ремонту вулиць, доріг і мостів.

«Конкретні напрями використання коштів визначають органи місцевого самоврядування. Сума субвенції для кожної ОТГ – індивідуальна. Її розраховують, виходячи з площі та чисельності сільського населення відповідної ОТГ», – пояснила Марина Лобова.

Так, на територіях ОТГ Сумщини було впроваджено: сфера освіти – 31 проєкт на 27,6 млн грн; водопостачання та водовідведення – 2 проєкти на суму 0,6 млн грн; сфера охорони здоров’я та соціального захисту – 7 проєктів на суму 3,3 млн грн; дорожньо-транспортна інфраструктура – 12 проєктів на суму 12,8 млн грн; сфера культури – 6 проєктів на суму 5,4 млн грн; газо-, тепло-, енергопостачання – 4 проєкти на суму 1,4 млн грн; сфера спорту – 1 проєкт на суму 1,8 млн грн; планування територій – 5 проєктів на суму 0,3 млн грн; закупівля спеціалізованих транспортних засобів – 14 проєктів на суму 5,2 млн грн; адміністративні будівлі та ЦНАПи – 3 проєкти на суму 2,1 млн грн; інші об'єкти та заходи – 34 проєкти на суму 7,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: