Завантаження ...

На Сумщині судитимуть чотирьох учасників злочинної групи

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох наркоторговців. За даними слідства, 24-річний молодик організував злочинну групу



Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох наркоторговців.

За даними слідства, 24-річний молодик організував злочинну групу, до складу якої входили його співмешканка та іще дві особи. Наркоторговці через один із популярних месенджерів отримували замовлення. Після оплати на рахунок організатор висилав клієнтові фото місця «закладки».

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманих правоохоронці вилучили більше 300 пакунків із наркотиками загальною вагою понад пів кілограма, це – марихуана, синтетичний наркотик «альфа-РVP», амфетамін.

При цьому кошти від збуту наркотиків зберігались на електронних гаманцях платіжних систем. Частину прибутку наркоторговці використовували на подальший обіг наркотичних засобів та психотропних речовин.

Дії чотирьох затриманих кваліфіковано за ч. 2 ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, збут наркотичних засобів або психотропних речовин), троє з них відповідатимуть іще й за ч. 3 ст. 28/ч. 2 ст. 306 (розміщення коштів, здобутих від незаконного обігу особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин в установах, використання таких коштів з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин у складі організованої групи) КК України.

За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наркоторговців затримано в жовтні 2019 року за процесуального керівництва прокуратури Сумської області оперативними співробітниками управління протидії наркозлочинності та детективного підрозділу слідчого управління Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: