Завантаження ...

На Сумщині поліція разом з громадськістю протидіє шахраям

Незважаючи на чисельні попередження правоохоронців, проблематика скоєння шахрайств та крадіжок стосовно пенсіонерів та одиноких літніх людей не стає менш актуальною



Незважаючи на чисельні попередження правоохоронців, проблематика скоєння шахрайств та крадіжок стосовно пенсіонерів та одиноких літніх людей не стає менш актуальною, і потребує спільної роботи поліції та громадськості.

Відтак, аби охопити якомога більшу кількість населення інформацією про найпоширеніші схеми аферистів і тим самим убезпечити громадян від шахрайських схем, дільничні та співробітники груп реагування патрульної поліції територіальних підрозділів поліції області ведуть широку роз‘яснювальну та превентивну роботу. І залучають до неї значне коло значимих для місцевого населення осіб: соцпрацівників, листонош, фармацевтів, адміністрації торгівельних закладів, представників місцевого самоврядування та місцевих депутатів. Адже саме ці люди часто є єдиним джерелом інформації для стариків та пенсіонерів, оскільки найбільше з ними спілкуються і знають всіх їх проблеми, з якими ті стикаються у щоденному житті.

Відтак, спільні превентивні заходи тривають на території всієї області. Додаткові зустрічі профілактичного характеру поліцейські організували в ряді населених пунктів Сумщини: в Вороніжі та Клишках Шосткинського району, Слободі, Степінвці та Червоній Слободі Буринського району, у Куянівці Білопільського району, у семи селах Сумського району, в Бурині, Липовій Долині, Кролевці і так далі. У райцентрах правоохоронці спілкувалися не тільки з пересічними громадянами, а й з працівниками центральних районних лікарень, відділів пенсійних фондів, закладів культури, поштового зв‘язку, з працівниками аптечних пунктів та магазинів.

Окрім того, поліцейські розміщають листівки-попередження у місцях найбільшого скупчення людей або у місцях їх масового перебування: на дошках оголошень, на зупинках громадського транспорту, у приміщеннях лікарень, сільськи та селищних рад; розкладають у поштові скриньки. Також роздають листівки особисто у руки жителям сіл та міст: перехожим, водіям транспортних засобів, молодим і літнім – всім, аби найбільша кількість громадян знали про небезпеку бути ошуканими шахраями, могли розпізнати шахрайські схеми і таким чином уникнути протиправних посягань та втрати своїх заощаджень.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: