Завантаження ...

Мер Сум хоче створити муніципальний футбольний клуб

Для цього спочатку планують почати фінансувати з міського бюджету чемпіона області ФК «LS Group». Про це йшлося сьогодні, 3 березня, на брифінгу на стадіоні «Ювілейний».



Для цього спочатку планують почати фінансувати з міського бюджету чемпіона області ФК «LS Group».

Про це йшлося сьогодні, 3 березня, на брифінгу на стадіоні «Ювілейний».

Як повідомив мер Сум Олександр Лисенко, на його думку, футбол в місті потрібно розвивати. Він нагадав, що в минулому році на сесію сумської міськради приходили фанати ПФК «Суми» (який безславно закінчив своє існування дискваліфікацією за договірні матчі - Ред.), Які просили відродити клуб. Тоді було створено спеціальну комісію, яка працювала кілька місяців і прийшла до результату - об'єднання зусиль міста та ФК «LS Group», який в минулому році переїхав на стадіон «Ювілейний» з Верхньої Сироватки. На сьогодні невідомо, скільки готовий вкласти в клуб міського бюджету, тим більше, що вирішувати це будуть спочатку депутатські комісії з питань спорту та фінансів, а потім в цілому міська рада. Поки ж від клубу чекають фінансовий план на рік, щоб обговорювати його з депутатами.

Нагадаємо: ФК «LS Group» був створений в 2016 році. Починав грати в Сумському районі. У минулому році виграв чемпіонат області. У цьому збирається заявитися в чемпіонат України серед аматорів, далі в планах друга ліга і вище.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: