Завантаження ...

Поліція встановлює шахрая, що виманив у сумчанки більше тридцяти тисяч гривень

Жінка, навіть знаючи про подібні шахрайські схеми, повірила незнайомому телефонному співрозмовнику, що назвався працівником служби безпеки банку.



Жінка, навіть знаючи про подібні шахрайські схеми, повірила незнайомому телефонному співрозмовнику, що назвався працівником служби безпеки банку. І в результаті власної довірливості втратила всі свої заощадження.

За словами самої сумчанки, співбесідник був дуже переконливий. Він запевнив 53-річну жінку, що з її картки хтось намагається саме у ту хвилину зняти гроші. Проте цьому можна запобігти, якщо жінка сама зніме у найближчому банкоматі готівку та перерахує гроші на спеціальні абонентські номери банку. Мовляв, всі кошти після цього одразу будуть повернуті їй на рахунок.

Повіривши незнайомцю, вона виконала всі ці операції, і в результаті сама віддала невідомо кому тридцять дві тисячі гривень.

За даними фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочали пошук зловмисників.

Правоохоронці знову звертаються до громадян із застереженням не бути занадто довірливими під час спілкування з невідомими і перевіряти отриману від них інформацію у найближчих відділеннях банків. Пам’ятайте, саме від вашої пильності та обачності залежить збереження ваших заощаджень та майна.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: