Завантаження ...

Як сумчани відсвяткували Масляну

В останній день зими, 29 лютого, в Сумах відбулися масові гуляння з нагоди свята Масляної. Більше двох тисяч сумчан зібралися у міському парку ім. Кожедуба



В останній день зими, 29 лютого, в Сумах відбулися масові гуляння з нагоди свята Масляної.

Більше двох тисяч сумчан зібралися у міському парку ім. Кожедуба, аби відзначити свято, що символізує початок весняного пробудження природи. З цієї нагоди гостей свята вітав міський голова Олександр Лисенко.

«Вже традиційно напередодні Великого посту ми всією сумською громадою відзначаємо Масляну. Цього року свято вдалося, як ніколи раніше, яскравим і веселим, дякую вам, дорогі сумчани за таку неймовірну атмосферу свята. Щиро бажаю усім гарного настрою та бадьорого духу, а тим, хто вирішив тримати піст – сили духовної і фізичної. Впевнений, що цей рік буде щасливим і успішним для усіх нас», – звернувся до містян Олександр Лисенко.

Міський голова висловив вдячність всім, хто готував свято, – організаторам, партнерам, та всім, хто долучився до святкування.

Однією з родзинок програми заходу став перший міський конкурс серед представниць прекрасної статі «Сумська Масляна – 2020». Окрім того, гостей свята чекала театралізована концертна програма — на сцені виступали творчі колективи міста.

«Ми доклали усіх зусиль, аби цьогорічна Масляна була веселою, і я думаю, у нас це вийшло. Люди посміхаються, біля торгових точок безліч охочих поласувати смачненьким, також організували багато розваг для дітей. Ще й погода видалася на славу», – зазначила начальник відділу культури Наталія Цибульська.

Кульмінацією святкування стало підпалення опудала. Почесну місію підпалити символ зими сумська громада доручила міському голові – Олександру Лисенку.

Протягом свята для дорослих та дітей проводили ігри та конкурси, вручали призи, розважали піснями, танцями та сценічними виступами. І звичайно ж, всі охочі мали можливість скуштувати смачні «сонячні» млинці з цілющим чаєм та гуртом провести зиму.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: