Завантаження ...

Поліцейські Сумщини застерігають: оплата авансом за послугу може бути шахрайською пасткою

Збираючись на відпочинок, шосткинська сім’я через Всесвітню мережу знайшла цікаву пропозицію від одного з тур-операторів.



Збираючись на відпочинок, шосткинська сім’я через Всесвітню мережу знайшла цікаву пропозицію від одного з тур-операторів. І зробили за замовлену путівку стовідсоткову передоплату. Однак сайт туристичної фірми виявився фіктивним, а так звана агентка – аферисткою.

За словами 41-річного потерпілого, вартість туру до Єгипту на двох осіб вартував усього 395 доларів США. Принаймні, така ціна значилась в оголошенні, розміщеному на сайті тур-оператора. Дружина шосткинця зв’язалась з представницею фірми і домовилась з нею про придбання путівки. Проте агент висунула умову: для оформлення всіх необхідних для подорожі документів потрібно сплатити 5 000 гривень передоплати. В якості альтернативного варіанту запропонувала іншу путівку - з дитиною. Вартість цього туру коштувала 605 доларів США.

Порадившись, подружжя вирішило скористатись вигідною пропозицією, взявши з собою дитину. У відповідь на представлені агенту фото своїх паспортів отримали примірник договору про надання відповідних послуг. Після чого перерахували необхідну суму на вказаний номер банківської картки. Однак агентка, ледве отримавши переказ, відразу обірвала з замовниками зв‘язок, а оголошення з сайту було видалено.

За фактом шахрайства слідчі Шосткинського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та ведуть пошуки аферистки.

Правоохоронці радять громадянам не довіряти різного роду вигідним пропозиція в Інтернеті, особливо якщо за це вимагають передоплату. Плануючи свою відпустку за кордоном, краще скористатись перевіреними туристичними фірмами. Таким чином ви значно знизите ризики, і відпочинок не буде зіпсований.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: