Завантаження ...

У Сумах зі 100-річним ювілеєм вітали ветерана-прикордонника

26 лютого відзначає свій 100-річний день народження сумчанин, ветеран-прикордонник Григорій Батурін. Цього дня окрім рідних ювіляра привітали представники влади міста.



26 лютого відзначає свій 100-річний день народження сумчанин, ветеран-прикордонник Григорій Батурін. Цього дня окрім рідних ювіляра привітали представники влади міста.

Від імені очільника Сум Олександра Лисенка, поважного сумчанина зі знаменною датою привітали його заступник Альона Дмітрєвская, заступник директора департаменту соціального захисту населення Алла Котляр та директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна Галіченко.

«Дуже приємно, що у нас є така традиція вітати з ювілейними датами довгожителів міста. Бажаю Вам і Вашій родині здоров’я, процвітання, миру, достатку, шани і поваги від людей. Щоб в колі люблячої родини Ви зустріли ще не один свій день народження», – звернулась до ветерана заступник міського голови.

Альона Дмітрєвская звернула увагу на багаторічний військовий досвід ювіляра, гідний наслідування молодим поколінням. Григорій Батурін – приклад мужності та стійкості, все своє життя присвятив військовій службі у прикордонних загонах.

Чоловік народився в Казахстані. Там же закінчив «восьмирічку», у 1940 році був призваний до лав армії. Навчався у Саратовському військовому училищі медичного відділу, отримав звання молодшого лейтенанта медичної служби. Проходив службу в Забайкальському прикордонному окрузі. У 1941–1943 роках воював на Західному фронті, мав звання молодшого сержанта-командира відділу зв’язку. Служив у Кізільському прикордонному загоні на кордоні з Монголією. Далі був переведений у Туркменський прикордонний округ – Бахарден Ахшабатської області. У 1969 році звільнився в запас у званні майора медичної служби та переїхав із родиною до Сум, де до 1997 року працював медбратом на рятувальній станції.

Поважний сумчанин має ряд державних нагород: орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та Почесну відзнаку начальника Сумського прикордонного загоду.

Вітаючи іменинника почесні гості бажали довгих років життя, міцного здоров’я, родинного затишку та радощів від дітей, онуків та правнуків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: