Завантаження ...

У СумДУ пройшла конференція «Перший крок у науку»

Захід відбувся 23 лютого на базі Конгрес-центру СумДУ для студентів молодших курсів університету та старшокласників шкіл м. Суми та області. Загалом у конференції взяли участь 232 учасники



Захід відбувся 23 лютого на базі Конгрес-центру СумДУ для студентів молодших курсів університету та старшокласників шкіл м. Суми та області. Загалом у конференції взяли участь 232 учасники: з них – 40 школярів, решта – представники усіх інститутів та факультетів СумДУ, у тому числі й іноземні студенти.

Мета заходу – формування зацікавленості у талановитої молоді розробкою наукових робіт, отримання порад щодо підготовки до участі у наукових конференціях та уміння презентувати свої ідеї у науковому середовищі, ознайомлення з напрямками наукової діяльності університету, здобуття навичок, необхідних у подальшій професійній діяльності.

Досвідчені наставники поділились досвідом підготовки до проведення наукових досліджень, написання наукових робіт різної тематики.

Після вступної частини учасники конференції попрацювали у секціях за десятьма напрямками: «Актуальні проблеми та перспективи розвитку сучасної медицини», «Біофізика та харчові технології», «Держава і право», «Математика. Математична фізика. Комп’ютерні науки», «Нанотехнології. Тонкі плівки. Матеріалознавство», «Оптика. Електроніка. Інформаційні технології», «Психологія, політологія та соціокультурні технології», «Суспільство. Економіка. Управління», «Сучасні медіатехнології», «Сучасні технології промислового виробництва», «Технічна фізика. Транспорт. Енергетика», «Фізика Всесвіту. Ядерна фізика», «Філологія у сучасному суспільстві», «Хімія сучасності». На одній із секцій учасники спілкувались англійскою мовою.

Відбулися презентації наукових робіт, що пройшли перевірку на плагіат, а також активні дебати та дискусії учасників стосовно наукових ідей та досліджень різної тематики. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: