Завантаження ...

На Сумщині для учнів – вимушених переселенців запровадили безкоштовне харчування у школах

Як повідомила директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія Гробова, станом на 24 лютого у закладах загальної середньої освіти Сумської області навчається 635 дітей внутрішньо переміщених осіб



Відтепер безкоштовним харчуванням забезпечуватимуть учнів, які мають статус внутрішньо переміщеної особи. Як повідомила директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія Гробова, станом на 24 лютого у закладах загальної середньої освіти Сумської області навчається 635 дітей внутрішньо переміщених осіб

За її словами із числа 635 внутрішньо переміщених осіб 264 учні харчуються безкоштовно за рахунок коштів місцевого бюджету, 5 учнів харчуються із доплатою 50% від вартості харчування (Дружбівська ОТГ Ямпільського району (2 учня), Липоводолинська ОТГ (3 учня) та 13 учнів – 40% від вартості харчування (м. Конотоп).

У Великописарівському, Сумському, Роменському, Тростянецькому, Шосткинському та Ямпільському районах, містах Суми і Шостка, Тростянецькій ОТГ, Нижньосироватській ОТГ, Миколаївській ОТГ Сумського району безкоштовно харчуються тільки внутрішньо переміщені особи пільгових категорій (56 учнів).

Довідково. У законі «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб», який Верховна Рада ухвалила 16 січня, передбачено, що дітям грудного віку та дітям другого року життя, які входять до складу малозабезпечених сімей та/або постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і мають статус дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб, коштом держави гарантується забезпечення дитячим харчуванням.

Крім того, харчування коштом держбюджету надається дітям з перерахованих вище категорій і під час навчання у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форми власності. Відповідний закон вступає в дію 20 травня цього року. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: