Завантаження ...

На Сумщині спостерігається тенденція до зменшення кількості випадків захворювання на грип та ГРВІ

У порівнянні з минулим тижнем кількість таких випадків зменшилась на 8,7%. Про це під час апаратної наради доповів тимчасово виконуючій обов’язки голови облдержадміністрації



У порівнянні з минулим тижнем кількість таких випадків зменшилась на 8,7%. Про це під час апаратної наради доповів тимчасово виконуючій обов’язки голови облдержадміністрації Ірині Купрейчик начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро Кравцов

За його словами, у порівнянні з минулим тижнем спостерігається зменшення захворюваності на 604 випадки. Наразі епідемпоріг перевищений у 10 районах та у 4 містах області: Білопільському на 20%, Великописарівському – 37%, Краснопільському – 5%, Лебединському – 56%, Липоводолинському – 28%, Недригайлівському – 2%, Охтирському – 19,5%, Середино-Будському – 12,2%, Сумському – 22,6%, Тростянецькому – 28,6%, м. Конотоп – 15,2% м. Ромни – 20,4%, м. Охтирка – 12,1% та м. Лебедин – 74%.

З числа захворілих у стаціонарному відділенні знаходиться 351 особа, що становить 5% від загальної кількості хворих. Серед госпіталізованих 65% складають діти (228 осіб). У відділеннях та палатах інтенсивної терапії перебуває 5 хворих з ускладненою формою грипу. В обласній інфекційній клінічній лікарні ім. З.Й. Красовицького – 2 особи та міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди – 3. Стан пацієнтів є стабільним.

Загалом захворюваність населення на ГРВІ та грип на Сумщині перевищила пороговий рівень на 11,4%, що відповідає епідпроцесу середньої інтенсивності.

Що стосується сфери освіти, то за інформацією директора обласного Департаменту освіти і науки Вікторії Гробової, станом на 24 лютого частково призупинено навчання в закладах освіти Глухівського (2 заклади), Конотопського та Путивльського районів, Зноб-Новгородської селищної ради Середино-Будського району (1 заклад).

Ще у 3 закладах освіти Сумської області відбулося часткове покласове закриття. Щоденний аналіз відсутності дітей у закладах освіти здійснюється постійно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: