Завантаження ...

З початку року на Сумщині в пожежах загинуло п’ятеро людей

Незважаючи на численні застереження рятувальників щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки вогонь продовжує забирати життя. У поточному році вже зафіксовано 5 таких випадків



Незважаючи на численні застереження рятувальників щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки вогонь продовжує забирати життя. У поточному році вже зафіксовано 5 таких випадків у Краснопільському, Білопільському, Лебединському районах та містах Конотоп та Суми. Вік загиблих від 31 до 87 років.

Як свідчить статистика, у зимовий період найчастіше пожежі виникають в житловому секторі через необережне поводження з вогнем, порушення правил при користуванні пічним опаленням та електроприладами, перевантаження електромережі.

Працівники підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій докладають максимум зусиль щоб запобігти трагедіям - спільно з представниками органів влади, соціальними працівниками та іншими службами здійснюють спільні рейди, проводять роз'яснювальну роботу серед населення, виступають у трудових колективах, разом з педагогами навчають дітей вимогам безпеки.

Проте кожен житель області повинен усвідомити, що його безпека, в першу чергу, залежить від нього самого. А тому треба бути відповідальними у дотриманні вимог пожежної безпеки: не паліть у ліжку; слідкуйте за станом та справністю електромережі; у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо; не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками; не перевантажуйте електромережу, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності; подбайте про захист помешкання при користуванні пічним опаленням. При виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Пам'ятайте, правила пожежної безпеки прості, проте їх невиконання може призвести до біди. Давайте разом зупинимо страшну статистику!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: