Завантаження ...

Протягом тижня Сумський рибоохоронний патруль задокументував 25 правопорушень

У період з 12 по 19 лютого 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 25 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 12 по 19 лютого 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 25 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено три протокола за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), 20 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Також оформлено один акт виявлення та вилучення двох одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 16 од. заборонених знарядь лову та більше 10 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 2 805 грн. Накладено штрафів на суму 1 360 грн. Передано до судів 4 справи для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 11 лютого 2020 року рибінспектори Сумського рибоохоронного патруля викрили грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водоймі біля с. Новоандріївка Білопільського району Сумської області, на якій громадянин добув за допомогою однієї «драги» 2,5 кг личинки хірономід. Сума збитку склала1 275 грн.

Згодом рейдова група на цій же водоймі зафіксувала аналогічне порушення. 13 лютого близько 11 години виявлений житель м. Суми, який забороненим знаряддям лову – однією драгою струнною здобув личинку хірономід, загальною вагою 3 кг. Завдано збитків у розмірі 1 530 грн.

15 лютого на водоймі в с. Олексино Тростянецького району державні інспектори виявили рибалку, який за допомогою 13 «косинок» намагався добути рибу. Водних біоресурсів порушник не добув.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з документом опису-оцінки знарядь лову.

В Сумському, Лебединському, Білопільському, Недригайлівському, Тростянецькому, Буринському, Охтирському, Роменському Ямпільському та Шосткинському районах інспекторами виявлено 21 порушника (в т. ч. 2 – на зимувальній ямі р. Сироватка біля с. Новоселиця Сумського району), які добували водні біоресурси живцевими снастями, що перевищують дозволену кількість гачків – 189 «щуковками».

Крім того рибпатрульні зафіксували порушення Правил рибальства на зимувальній ямі в с. Сурмачівка Роменського району. Громадянин добував рибу вудкою. Риби не впіймав.

На рибалок складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено 1 360 грн штрафів.

За даний період складений один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна у Шосткинському районі, згідно з якими вилучені дві сітки без риби.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, за даний період, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках області виявлений один випадок незаконного продажу 5 кг водних біоресурсів. На реалізатора оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: