Завантаження ...

На Сумщині поліція затримала чоловіка, підозрюваного у скоєнні шахрайства (+відео)

Правоохоронці затримали жителя Ямпільського району в той момент, коли він на таксі повертався додому після невдалої спроби забрати гроші у пенсіонерів за «відкуп» сина



Правоохоронці затримали жителя Ямпільського району в той момент, коли він на таксі повертався додому після невдалої спроби забрати гроші у пенсіонерів за «відкуп» сина від кримінальної відповідальності за вчинене ДТП.

Жертвою телефонних шахраїв ледве не стала місцева літня жінка. Коли їй подзвонили, вона ніби почула у слухавці голос свого сина. Чоловік схвильовано повідомив, що у ДТП збив людину і… зв’язок обірвався. За кілька хвилин їй зателефонували знову – цього разу з нею спілкувався вже начебто співробітником поліції та повідомив, що її сину загрожує ув’язнення на чималий строк. І запропонував за вісім тисяч доларів США «вирішити питання» без доведення справи до суду. Жінка відповіла, що такої суми немає, всі заощадження родини складають лише кілька тисяч гривень, але вона спробує зібрати гроші по родичам. На що співрозмовник відповів: справа не терпить зволікання, тож до неї зараз підійде працівник поліції, і вона має віддати йому ту суму, що є вдома.

Розмову жінки почув її чоловік. Він швидко зорієнтувався у ситуації. Пішов до сусідки і через неї сповістив дільничного. А коли повернувся додому – застав на порозі незнайомця, що має забрати гроші. Не вагаючись, літній чоловік випхав «візитера» за поріг, а коли прибули справжні поліцейські, детально описав зовнішність незнайомця та машину, на якій той приїздив.

Правоохоронці розіслали орієнтування по всім черговим нарядам, і схожу машину зупинили на в’їзді у райцентр. Це виявилось таксі. Окрім водія, у салоні знаходився і пасажир – раніше неодноразово судимий чоловік. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 190 КК України «Шахрайство», в рамках якого перевіряють чоловіка на причетність до скоєння на території області аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: