Завантаження ...

На Сумщині до восьми років загрожує водієві, під колесами авто якого загинув велосипедист

Охтирською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного чоловіка, який збив велосипедиста і втік з місця ДТП.



Охтирською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного чоловіка, який збив велосипедиста і втік з місця ДТП.

Подія сталася 23 грудня 2019 року близько 18:30 на території Великописарівського району, між селами Рябина та Кириківка. Водій, керуючи автомобілем «Chevrolet Lacetti», скоїв наїзд на велосипедиста і втік з місця пригоди. 53-річний місцевий житель, який велосипедом їхав на роботу, від отриманих травм помер на місці.

«Співробітники поліції за лічені години встановили особу винуватця ДТП та затримали його. Увесь цей час він переховувався у хащах неподалік свого будинку і спостерігав за правоохоронцями, які його розшукували. Встановлено, що водій відволікся від керування транспортним та не вжив заходів для зменшення швидкості, в результаті чого вчинив наїзд на потерпілого, який їхав на велосипеді по проїжджій частині в попутному напрямку», – розповів заступник керівника Охтирської місцевої прокуратури Віталій Пирогов.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі потерпілого) КК України. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі. На вирок суду чоловік чекає в СІЗО.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: