Завантаження ...

У СНАУ впроваджують магістерську програму «Агрокебети»

Забезпечити випускників високооплачуваною роботою, а підприємства кваліфікованими кадрами – головна задача закладу вищої освіти, особливо аграрного спрямування.



Забезпечити випускників високооплачуваною роботою, а підприємства кваліфікованими кадрами – головна задача закладу вищої освіти, особливо аграрного спрямування. Попри застаріле уявлення, сфера сільського господарства з кожним днем стає все більш технологічною та наукомісткою. Саме тому синергія освіти і бізнесу, дуальна освіта сьогодні в пріоритеті.

З поставленим завданням успішно справляється магістерська програма «Агрокебети», започаткована Асоціацією «Український клуб агробізнесу». Головна мета програми – забезпечити ТОП-ові українські аграрні компанії висококваліфікованими працівниками. А випускників — високооплачуваним робочим місцем одразу після отримання диплому. «Ми, як роботодавці, не задоволені тим, що після вишу ми отримуємо молодого спеціаліста, якого треба навчати ще щонайменше два роки на виробництві. За великим рахунком, нам байдуже, що дитина вивчала для цього. Якщо у неї є кебета в голові (староукраїнською «талант»), то на виході ми отримуємо гарного фахівця, менеджера в аграрному секторі», – говорить президент «Українського клубу агробізнесу» Алекс Ліссітса.

11 лютого Алекс Ліссітса та його колеги – представники всеукраїнських сільськогосподарських компаній – завітали до СНАУ, щоб ознайомитися з освітніми потужностями та презентувати програму «Агрокебетів». «На нашу думку, Сумський НАУ є одним з найбільш бізнес орієнтованих українських вишів. І це чудово», – поділився враженнями пан Ліссітса.

Наразі тривають обговорення організаційних моментів проведення «Агрокебетів» у СНАУ, тож вже найближчим часом студенти з усієї Сумщини та інших регіонів зможуть вступити на навчання до провідного аграрного вишу на інноваційну навчальну програму, яка забезпечує 100% працевлаштування студентам на високооплачувані посади в агробізнесі. Сподіваємось, що українська економіка отримає від цього великий зиск, а аграрна сфера викличе зацікавленість у молодого покоління.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: