Завантаження ...

Конотопський борець став бронзовим призером чемпіонату Європи

У Римі проходить чемпіонат Європи з трьома видами боротьби. Першими на килими Pala Pellicone вийшли представники греко-римського стилю.



У Римі проходить чемпіонат Європи з трьома видами боротьби.

Першими на килими Pala Pellicone вийшли представники греко-римського стилю.

Найбільше в хорошому сенсі шокував представник важкої категорії до 130 кг, вихованець Конотопської ДЮСШ ім. М.Маміашвілі Микола Кучмій, найвищим досягненням якого досі було срібло чемпіонату Європи серед молоді до 23 років в 2015-му.

Почав виступ на італійському килимі Микола з переконливої перемоги 6: 0 над Радославом Георгієва з Болгарії. Свою ж головну перемогу Кучмій добув в чвертьфіналі. У ньому Микола зійшовся з живою легендою - чотириразовим чемпіоном світу, восьмиразовим чемпіоном Європи, срібним і бронзовим призером Олімпіади турком Різою Каялпом. І переміг - 5: 1.

У боротьбі за фінал наш земляк несподівано програв румунові Аліну Алексюка-кураре 1: 2, 30-річному борцю, найвищими досягненнями якого були два срібла на чемпіонатах Європи серед кадетів і юніорів в далеких 2007 і 2009 роках.

У сутичці за третє місце Микола переміг ще одного сильного борця Зурабі Ґедехаурі з РФ. За рахунку 2: 2 конотопчанін отримав перевагу, оскільки виконав результативна дія останнім.

Цікаво, що напередодні чемпіонату Європи Кучмій вважався другим номером збірної України. Пріоритет в боротьбі за олімпійську ліцензію в категорії до 130 кг тренерський штаб на чолі з Сергієм Андрєєвим віддавав досвідченому Олександру Чернецькому. Однак тепер, після знакової перемоги Кучмія, ситуація може змінитися кардинальним чином.

Всього українські класики взяли вже три медалі на чемпіонаті Європи. Семен Новіковкоторий став чемпіоном в категорії до 87 кг, Ленур Теміров виграв «бронзу» у вазі до 63 кг.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: