Завантаження ...

Громадянин Азербайджану Пропонував сумським прикордонникам хабар

Минулої суботи в пункті пропуску «Велика Писарівка» охоронці кордону Сумського загону зафіксували чергову спробу втягування прикордонників у протиправну діяльність.



В Сумському прикордонному загоні започатковано на постійній основі заохочення персоналу, який проявляє нульову толерантність до корупції. Так, за відмову від пропонованої неправомірної вигоди військовослужбовці заохочуються грошової премією в розмірі, яка вдвічі більше від пропонованого хабаря.

Минулої суботи в пункті пропуску «Велика Писарівка» охоронці кордону Сумського загону зафіксували чергову спробу втягування прикордонників у протиправну діяльність.

Під час проведення прикордонного контролю громадянина Азербайджану, який в пішому порядку слідував до України, вартові кордону виявили наявність в паспортному документі відміток Держприкордонслужби про перетинання державного кордону України з ознаками підробки.

У ході з’ясування походження підроблених відміток, іноземець, з метою не притягнення його до кримінальної відповідальності за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів, та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України, запропонував прикордоннику неправомірну винагороду в сумі 3000 рублів РФ.

Про ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 358 та 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України прикордонники повідомили працівників Національної поліції.

Після проведення працівниками поліції слідчих дій відносно громадянина Азербайджану прийнято рішення про відмову в пропуску через державний кордон України, встановленим порядком повернуто на територію Росії.

Підготував Роман Ткач (Сумський прикордонний загін)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: