Завантаження ...

На Сумщині прикордонники перервали іноземцям «культурну подорож»

Прикордонники Сумського загону продовжують вживати комплекс системних заходів щодо протидії незаконній міграції через державний кордон України.



Прикордонники Сумського загону продовжують вживати комплекс системних заходів щодо протидії незаконній міграції через державний кордон України.

Днями в пункті контролю для залізничного сполучення «Конотоп» співробітники Держприкордонслужби викрили можливий канал нелегальної міграції з Росії до країн Євросоюзу.

Під час перевірки пасажирського поїзду сполученням «Москва-Київ» прикордонники виявили чотирьох громадян Індії, які слідували в Україну з культурною метою на запрошення однієї з іноземних неурядових організацій.

За результатами проведення контролю другої лінії відносно вказаних іноземців було встановлено, що вони при клопотанні про в’їзд в Україну подали про себе завідомо неправдиві відомості.

Наразі усім чотирьом громадянам Індії відмовлено у пропуску через державний кордон України, встановленим порядком повернуто на територію Росії.

Крім того, оперативними співробітниками Сумського прикордонного загону виявлені можливі факти порушення чинного законодавства з боку керівника вищезазначеної іноземної неурядової організації, який не вжив заходів щодо своєчасного виїзду з території України після закінчення терміну дії візи чотирма громадянами Індії, які раніше прибули на запрошення цієї ж організації.

Про виявлені факти повідомлено Державну міграційну службу України для вжиття визначених законодавством заходів.

Підготував Роман Ткач (Сумський прикордонний загін)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: