Завантаження ...

Правоохоронці Сумщини застерігають громадян бути уважними під час покупок через Всесвітню мережу

Роменські поліцейські встановлюють особи продавців «віртуальних» товарів, які незаконно заволоділи коштами двох жителів райцентру.



Роменські поліцейські встановлюють особи продавців «віртуальних» товарів, які незаконно заволоділи коштами двох жителів райцентру.

Днями до чергової частини Роменського відділу поліції звернувся 26-річний місцевий житель. Він розповів, що на одному з відомих інтернет-сайтів потрапив на оголошення про продаж мобільного телефону престижної моделі. Пропозиція йому сподобалася вигідною ціною. Він обговорив з продавцем всі деталі угоди і в якості передоплати перерахував 4 тисячі гривень на банківську картку співрозмовника. Однак після отримання авансу той обірвав з покупцем зв‘язок, тож чоловіку довелося звертатися з відповідною заявою в поліцію.

Подібне повідомлення надійшло до Роменського відділу поліції від 19-річної дівчини. Вона в пошуках електронагрівача втрапила в аналогічну шахрайську пастку, перерахувавши на продиктований рахунок 600 гривен. Більш того, дізнавшись реквізити банківської картки дівчини, зловмисник зняв з її рахунку ще 2400 гривень.

Наразі за обома цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, та встановлюють особи зловмисників і їх місцезнаходження.

Працівники поліції закликають громадян бути обережними під час покупок через Інтернет. Щодня шахраї вигадують нові схеми ошуканства, щоб поповнити власні кишені. Аби гарантовано отримати своє замовлення, слід користуватися послугами тільки перевірених інтернет-сайтів або компаній. Також використовуйте послуги «накладений платіж» - це дає змогу оплатити покупку при її отриманні, перевірити цілісність та якість товару.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: