Завантаження ...

На Сумщині поліцейські та працівники пенсійного фонду об‘єднали зусилля у попередженні шахрайств

Співробітники Тростянецького відділення поліції та місцевої філії пенсійного фонду зустрілися з жителями села Печини, аби розповісти про сучасні схеми шахрайств та застерегти від надмірної довірливості.



Співробітники Тростянецького відділення поліції та місцевої філії пенсійного фонду зустрілися з жителями села Печини, аби розповісти про сучасні схеми шахрайств та застерегти від надмірної довірливості.

Необхідність таких спільних виїздів, на думку правоохоронців, назріла давно. Адже жертвами телефонних шахраїв та злодіїв, які під виглядом соцпрацівників чи представників пенсійного фонду заходять до житла громадян і потайки виносять всі заощадження, стають в більшості своїй літні люди.

Відтак, дільничні інспектори поліції Тростянецького відділення поліції та працівники Головного управління пенсійного фонду України в Сумській області й Тростянецького відділу обслуговування громадян вирушили на зустріч з жителями села Печище.

Пересувний мобільний пункт обслуговування зібрав чимало громадян – в більшості це люди похилого віку, хто потребує консультації чи поради, але стан здоров‘я не дозволяє їм вирушати у далеку поїздку.

А питання у селян «назбиралося» немало і до правоохоронців, і до працівників пенсійного фонду.

Відтак, дільничні спілкувалися з громадянами з приводу розкриття вчинених з їх господарств крадіжок, розгляду скарг та заяв про правопорушення, в тому числі – домашнього насильства, самогоноваріння, хуліганств тощо. Радили бути обачними та не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам; роздавали відповідні пам‘ятки-застереження з порадами, як розпізнати телефонного шахрая. Поліцейські також застерегли пенсіонерів і щодо злодіїв, які під виглядом соцпрацівників, співробітників житлово-комунальних підприємств, медиків чи реалізаторів товарів медичного призначення ходять по домівках громадян. Зловмисники пропонують різні сумнівні послуги чи вимагають надати доступ до лічильників, а в результаті таких «візитів» у стариків зникають всі їх заощадження.

Працівники пенсійного фонду консультували жителів села з приводу оформлення та перерахунку пенсій, субсидій, особливо приділяли увагу проблемним питанням. Застерігали не довіряти тим, хто розповідає про грошову реформу і пропонує обміняти «старі банкноти на нові» чи переписати номери купюр – так діють тільки шахраї та злодії.

Як говорять організатори зустрічі, такі виїзди будуть проводитися й надалі, тим більше, що літні люди найбільше страждають від злочинних посягань внаслідок інформаційного «вакууму». Тож на черзі – інші села Тростянеччини. І поліцейські, і працівники пенсійного фонду запевняють: вони завжди відкриті для спілкування та зроблять усе можливе для вирішення питань, з якими до них звертаються жителі району.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: