Завантаження ...

На Сумщині до трьох років засуджено чоловіка, який підпалив газоповітряну суміш у власній квартирі

Сумською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 29-річного чоловіка, злочинні дії якого призвели до пошкодження будинку по вул. Лушпи, 52 в м. Суми.



Сумською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 29-річного чоловіка, злочинні дії якого призвели до пошкодження будинку по вул. Лушпи, 52 в м. Суми. За вироком Зарічного районного суду м. Суми від 5 лютого 2020 року обвинуваченого визнано винним в умисному пошкодженні чужого майна (ч. 2 ст. 194 КК України) та засуджено до 3 років позбавлення волі», – повідомив прокурор Сумської місцевої прокуратури Борис Рекуненко.

Нагадуємо, що 9 січня 2017 року, близько 8.40 год. на першому поверсі дев’ятиповерхового будинку стався вибух, внаслідок якого господар квартири отримав близько 30 відсотків опіків тіла, подружжя із сусідньої квартири зазнали легких тілесних ушкоджень. Вибуховою хвилею вибиті шибки у вікнах першого під’їзду з першого по четвертий поверхи. Дві квартири визнано непридатними для життя.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, від’єднав у кухні шланг газової плити від труби газопостачання та відкрив газовий кран. Дочекавшись, поки газ заповнив приміщення квартири, чоловік умисно підпалив газоповітряну суміш, яка утворилась, що призвело до її загоряння та вибуху.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: