Завантаження ...

У Сумах вогнеборці ліквідували масштабне загоряння гаражних боксів

3 лютого о 19:13, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння гаражного боксу в пров. Громадянський в м. Суми. Про пожежу повідомив випадковий перехожий



3 лютого о 19:13, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння гаражного боксу в пров. Громадянський в м. Суми. Про пожежу повідомив випадковий перехожий, який побачив дим з – під покрівлі споруди. На місце події було направлено черговий караул 2 – ї Державної пожежно – рятувальної частини.

По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено дерев’яні перегородки між боксами на площі до 10 кв. м, будівельні матеріали, автомобільні зап. частини та шини. Утворилась загроза поширення вогню на поруч розташовані гаражні бокси та мікроавтобус Мерседес в одному з них. Завдяки оперативним діям вдалось врятувати авто з гаражу, який вогнеборці відбуксирували в безпечне місце. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати в захисних апаратах. Для безперебійної подачі води на гасіння, автоцистерни довелось до заправляти від пожежного гідранта, який знаходився на відстані 1 км від осередку горіння.

О 19:57 загоряння локалізували, а о 20:32 – витративши на гасіння більше 11 тон води, повністю ліквідували та не допустили подальшого поширення вогню на поруч розташовані понад 20 гаражних боксів.

Всього до ліквідації було залучено 3 одиниці спеціальної техніки та 11 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців припустимою причиною загоряння стало коротке замкнення в електромережі.

Управління Державної служби України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: