Завантаження ...

На Сумщині навесні збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю

З 1 березня поточного року в Україні зросте розмір мінімальних виплат по безробіттю. Він становитиме 1800 грн для виплат з урахуванням зарплати і страхового стажу



З 1 березня поточного року в Україні зросте розмір мінімальних виплат по безробіттю. Він становитиме 1800 грн для виплат з урахуванням зарплати і страхового стажу та 650 гривень — для категорій, де ці показники не враховують.

Рішення щодо збільшення розміру виплат ухвалили у Фонді загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Наразі безробітним застрахованим особам, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж 6 місяців, мінімальний розмір допомоги по безробіттю становить 1630 грн. Безробітним застрахованим особам, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з підстав, передбачених п. 3, 4, 7 і 8 ст. 40, ст. 41 і ст. 45 КЗпП, допомога встановлюється у розмірі 610 грн.

Розмір максимальної допомоги по безробіттю вже зріс з 1 грудня 2019 року. Тепер він становить 8408 грн на місяць, раніше – 8028 гривень.

Також правління Фонду схвалило проєкт бюджету Фонду на 2020 рік. У ньому передбачені збільшення видатків на програми сприяння зайнятості до 1,2 млрд грн. (минулого року було 734 млн гривень).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: