Завантаження ...

На Сумщині підбили підсумки ІІ гастрономічного фестивалю «Слобожанські смаки»

Результати голосування та експертної оцінки страв ресторанів-учасників Різдвяного гастрофесту «Слобожанські смаки» оголосили під час прес-конференції



Результати голосування та експертної оцінки страв ресторанів-учасників Різдвяного гастрофесту «Слобожанські смаки» оголосили під час прес-конференції

У цьому році, за численними проханнями поціновувачів слобожанської кухні, фестиваль подовжили до З-х тижнів. Тож проходив він з 7 по 26 січня у 13 ресторанах м. Суми. Основною темою цьогорічного фестивалю стали страви з додаванням ненаркотичних конопель, що містять безліч корисних речовин.

Як повідомив начальник відділу промоції і туризму облдержадміністрації Юрій Гладенко, відвідувачам було запропоновано близько 70 страв, з них більше 20 страв з додаванням конопляної продукції, серед яких: конопляні вареники з індичкою, крем-суп з конопляними галушками, ячмінна каша в гарбузовому соусі з конопляними насінням і олією та інші.

Експертна комісія у складі представників організаторів та громадських активістів оцінювала страви за критеріями автентичності, креативності та виявила переможців.

«Слобожанські смаки» – це важливий та дієвий крок у розвитку гастрономічного туризму як в м. Суми і Сумській області, так і в східній Україні взагалі», – підкреслив Юрій Гладенко.

Довідково. Промислові коноплі – це ненаркотичний продукт, вперше виведений на Сумщині Інститутом луб’яних культур НААН України. Містить безліч корисних речовин для здоров’я людини. Також коноплі – традиційна українська рослина, яка широко використовувалася на території України з давніх часів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: