Завантаження ...

У січні Сумський рибоохоронний патруль викрив 88 порушень

У січні 2019 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 87 рибоохоронних рейдів та викрито 88 порушень природоохоронного законодавства, з яких дев’ять – грубих.



У січні 2019 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 87 рибоохоронних рейдів та викрито 88 порушень природоохоронного законодавства, з яких дев’ять – грубих. Також складено 37 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 23 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено 19 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 36 од. заборонених знарядь лову.

«За даний період на порушників накладено більше 31 тис. грн штрафів. Збитки, завдані рибним запасам, склали більше 5 тис. грн. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 44 знарядь лову та 200 кг водних біоресурсів. Затримано один транспортний засіб. Передано до судів 32 справи для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, п’ятого січня 2020 року на озері Спольне в с. Ображіївка Шосткинського району рибпатрульними виявлений громадянин, який за допомогою однієї сітки добув майже 2 кг риби: плітка – 10 шт. Збитки становлять 850 грн.

Цього ж дня на ставку «Колгоспний» в с. Бездрик Сумського району близько 18 години виявлений місцевий житель, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – однією сіткою. У такий спосіб рибалка добув майже 26 кг водних біоресурсів: карась сріблястий – 43 шт., сазан – 7 шт. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 2 873 грн.

Дев’ятого січня на водоймі біля с. Довжик Охтирського району рибпатрульними виявлені два громадянина, які за допомогою однієї сітки добули 5 кг риби: карась сріблястий – 39 шт. та товстолоб – 1 шт. Збитки становлять 918 грн.

20 січня державними інспекторами задокументовано Порушення правил рибальства на водоймі в с. Кияниця Сумського району. Двоє громадян добували водні біоресурси за допомогою 15 «щуковок». Риби не здобули.

26 січня на водоймі в с. Кіндратівка Сумського району рибпатрульними виявлений громадянин, який добув 3 кг риби забороненим знаряддям - однією сіткою, а саме: карась сріблястий – 8 екз., окунь – 5 екз. та щука – 1 екз. Завдано збитків у розмірі 561 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено, згідно опису-оцінки знарядь лову.

Рибпатрульні фіксують порушення Правила рибальства на зимувальних ямах в Ямпільському, Сумському, Путивльському Роменському, Лебединському, Шосткинському та Середино-Будському районах. На рибалок складено 25 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено 1 955 грн штрафів.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: